woensdag 16 mei 2012

Communie...zijde nu pro of contra!

Communiefeesten. Ik kan er mij echt geen gedacht van maken. Morgen staat er weer eentje op het appèl. Het gedoe in de kerk skippen we, ah ja, der is geen plaats genoeg voor alle familieleden. Dus, met andere woorden, de kinderen voeren hun toneeltje op enkel voor de ouders en met een beetje geluk, ook de meter en/of peter. Dus, met andere woorden, ze voeren hun toneeltje op voor de mensen die al wekenlang de voorbereidingen hebben meegemaakt en die de hele voorstelling kunnen meezingen, zeggen, uitbeelden.
Maar, het is leuk voor de kinderen hé, at least, that's what they say..ik denk dat de meeste kinderen het gewoon leuk vinden de cadeautjes in ontvangst te nemen en dan liefst zo ver mogelijk van tante Esmeralda en nonkel Gaston wegblijven. Zo zijn ze op zijn minst zeker geen pijnlijke kaak te hebben de rest van de middag (dankzij de knepen van ons tante) en dat hun gel, die ze toch één keer per jaar in hun haar mogen doen, het minstens houdt tot de avond (wat niet het geval is als nonkel Gaston hen een hoofdprieze geeft...lees, met zijn knokkels op hun hoofdje wrijft als een bezetene).


Ik weet gewoon niet hoe ik er moet tegenover staan. Ik bedoel, ik heb niet het gevoel dat mijn zoon 'gelovig' is. Ik ben dat zeker niet, maar wil hem de keuze laten. Hij is gewoon veel te nuchter in al die dingen. De Sint en Kerstman had hij ook heel snel door. Ok, geloof staat voor veel meer dan dat, maar toch, hij is echt zo éne die het moet zien om het te geloven.
Langs de andere kant, gezien de scholenproblematiek waarmee we hier in onze stad te maken hebben zit hij wel op een katholieke school (jaja ik weet het, zij de werpe de eerste steen...) en ik vond het wel leuk dat hij op jonge leeftijd wist waarom we bij hemelvaart of kerst lekker thuis waren samen (en nee, Rudolf zijn rode neus zit daar voor nikske tussen).


Conclusie: ik ga morgen opgetaloord (=uitgedost) naar een communiefeest, zal teveel eten, voldoende drinken en blij zijn dat ik 's avonds een date heb met mijn beste vriendin om te bekomen van alle familie en onthoofde lammetjes met grenadinevulling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten