donderdag 17 januari 2013

Kotkedei doet van Huisje-Tuintje-Boompje

We hebben getwijfeld, héél lang getwijfeld.

Het waren veelal de horrorverhalen over bouwen en/of verbouwen die ons afschrikten . Het waren de ongelofelijke vraagprijzen voor woningen die ons deden sidderen en beven. Het waren de krotten die werden verkocht als zogezegde gerenoveerde woningen die ons met veel plezier naar ons eigen stulpje deden terugkeren. En zo streken de maanden en ja zelfs jaren voorbij.
Ondertussen verwelkomden we mini-mensje nummer drie. We merkten dat ons huis wat krap werd voor al die kinderen, volwassenen, waterschildpadden en hobby's. Een oplossing drong zich op dus de zolder werd omgebouwd tot slaapkamer en ma en pa liggen nu gezellig onder het dak!
En toch, toch bleef het ergens kriebelen.
En kijk, ineens, was daar de grond, in onze buurt (waar we aan gehecht zijn), dichtbij ons ma (waar we ook aan gehecht zijn - opvang en aperitiefjes na het werk zijn belangrijk, dank u ma!). En ineens was daar het budget ( allee ja, ineens precies...) én ineens hadden we een lapke grond.
Het is niet mijn bedoeling om jullie te vervelen met mijn bouwverhalen, daarvoor startte ik een ander blogje...neem dus gerust maar eens een kijkje af en toe. Alle steun is welkom én nodig! http://buildingourselvesahome.blogspot.be/


9 opmerkingen:

 1. Proficiat !
  En nu plannen maken en twijfelen, en meer plannen maken en knopen doorhakken, en dan zien dat dat allemaal in orde komt!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laat ons hopen, laat ons hopen! Is allemaal zeer spannend, maar we gaan proberen ons te blijven richten op het eindprodukt, een leuke thuis voor ons bendeken!

   Verwijderen
 2. Proficiat!!! Als je vragen hebt over bouw, materialen, ... Laat het weten en vraag maar. Ik ben na twee jaren bouwen ondertussen al een ervaringsdeskundige geworden! Je kan jezelf nu grootgrondbezitter noemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, das inderdaad interessant..ik sla dat hier direct op zie!

   Verwijderen
 3. Proficiat met de aankoop van jullie grond... wij zijn al ietsjes ouder zouden ons huis misschien willen verkopen voor een appartement(nieuwbouw)... probleem ik wil graag eentje met drie kamers geraak er ook niet uit wat ik eigenlijk wil... we hebben een fatsoenlijk huis gebouwd in 1986 met grote living en 4 kamers... mijn man is content met huis of appartement als hij maar een dak boven zijn hoofd heeft!

  In ieder geval veel succes!

  Fijn weekend,
  Marina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u wel!! En ook veel succes met jullie eventuele verhuisplannen.. het is moeilijk je thuis na al die jaren achter te laten...maar misschien is het dan weer een opportuniteit voor een jong gezin met kinderen die op zoek zijn naar een ruimere woning... :)

   Verwijderen
  2. Ja ook voor ons een moeilijk beslissing er zal nog veel moeten geteld ;) en gedacht worden aan de voor en nadelen!

   We wonen hier eigenlijk wel graag en veel ruimte... we zien wel wat de toekomst zal brengen!

   Geniet jij maar van dit nieuwe avontuur!

   Verwijderen
 4. WOW proficiat!!! enne...het zijn niet alleen hooroverhalen zenne! Wij hebben elke seconde genoten of konden toch blijven lachen als er eens iets mis liep ;-))) Een geweldig avontuur!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zie... zo'n reacties doen me zo veel plezier...ik hoop echt dat we dat ook gaan kunnen!!!

   Verwijderen