maandag 14 januari 2013

Ze worden zo rap groot

De start van de school. Voor velen is dat 1 september maar voor de allerkleinste mini mensjens onder ons is dat vaak midden in het schooljaar...zo ook ten huize Kotkedei. Onze kleine man start op 1 februari en dat nadert toch wel met rasse schreden.
Eén van mijn goede voornemens was om me steeds voldoende op voorhand voor te bereiden zodat 'last minute stress' zoveel mogelijk kan vermeden worden. In deze optiek ging ik dit weekend aan de slag.
Op de lijst benodigdheden staan:

Een boekentasje: check! De uil is een symbool voor wijsheid..we nemen nu eenmaal zo weinig mogelijk risico (voor alle duidelijkheid...deze is gekocht :-) )Een nieuwe trui: Het Charlie patroon van zonen 09 stond al lang op de To Do lijst. Om ervoor te zorgen dat onze kleine man er properkes bijloopt op dag 1, voorzien we dan ook een exemplaar. Beide tricootjes komen van bij de stoffenkamer.


 
Een kliederschort: De kleuterschool betekent knutselen, verven, tekenen, boetseren, lijmen en zich daarbij liefst zo vuil mogelijk maken. Om onze 'charlie's' te beschermen voorzien we dan ook een kinderschortje. (excuses voor de slechte kwaliteit van de foto, maar in deze donkere dagen is het niet evident om leuke foto's te maken van stillevens...)
Een kussentje: Na een hele dag ravotten zal een voorleesverhaaltje ongetwijfeld de schooldag afsluiten. Stilzitten is nu eenmaal niet evident maar met een zacht kussentje onder de poep moet dat toch wat makkelijker gaan. 9 opmerkingen:

 1. Helemaal klaar voor school, héél mooi allemaal. Veel succes 1 februari!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nog eens in stijl naar school! En zo'n schone boekentas, al heel wat beter dan de plop/bumba/cars/... exemplaren :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hear Hear...Plop en co zijn hier enkel in huis onder de vorm van Dvd's, ja soms moet een mens toegevingen doen...

   Verwijderen
 3. Helemaal weg van die Charlie, heel knap werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai, knap! Als kleine man nu nog niet enthousiast is om te starten, weet ik het ook niet meer! Fijne start toegewenst! (voor kleine man, maar ook voor mama!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh mooi! En leuk als kado-ideetje, zo'n zelfgemaakt kussentje en een leesboekje samen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. toffe tip! Donderdag is het dochtertje van mijn vriendin jarig..;allee hop, achter die machien :-)

   Verwijderen