maandag 27 juni 2016

10 grote kleuters...die kwamen naar een feestje

Hij is nog lang niet jarig, die mini Kotkedei.. Maar zijn verjaardag valt midden de zomer en laat dat nu net de moment zijn dat al die klasgenootjes op reis zijn, op kamp zijn, enz.. Weinig volk gevonden dus voor die vorige edities. But not this time... nope, dit keer een feestje nét voor de vakantie, daar zou wel volk op afkomen! De uitnodigingen zagen jullie al eerder passeren.

Meneer Kotkedei en ik hadden het plan om een heus kruistocht (zoektocht) te organiseren bij ons in de buurt. Maar drukke laatste schoolweken, examens, enz..zorgden ervoor dat we drie dagen voor het feest nog nergens stonden. Behalve dan de zwaarden, die had ik al kunnen ineen flansen.
Ik voelde een lichte stress opkomen, maar toen kregen we een gouden tip. De dag van ons feestje organiseerde de Gezinsbond samen met het Cultuurplatform Wondelgem een heus Kartonnen Riddersfestival..op 500 meter van onze deur. Can you imagine?
Wij daar naartoe (kleine logistieke organisatie is een must..10 kleuters vervoeren en niet onmiddellijk in het bezit zijn van een autobus...het is even plannen en organiseren...gelukkig zijn de grootouders er nog)
Maar dat het de moeite waard was, das een feit. Ik maakte snel wat ridderpakjes voor die kleine mannen en weg waren we.

De vrijwilligers daar waren fantastisch. De kinderen werden leuk ontvangen, begeleid en geholpen. Ze verfden de kartonnen dozen die dienden als bouwstenen voor de burcht (waarbij mijn ridderpakjes enorm goed van pas kwamen, maar dan als verfschort) ze kregen een heuse helm, werden geridderd en vochten tegen draken.. Dat wij als ouders overbodig waren, dat namen we er graag bij :-)


Het enige jammere was dat we niet het hele programma konden afwerken...er stond nog een stapel pannenkoeken te wachten thuis, en die werden gesmaakt.

Als afsluiter kreeg iedereen nog een snoepzakje mee
En nu, nu beetje rust me dunkt :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten